A családi vállalkozásként indult cég a partnerek igényeinek változását folyamatosan szem előtt tartva alkalmazkodott az igényekhez. A kezdetben építőipari kivitelezéssel, építőanyag kereskedelemmel és közúti árufuvarozással egyaránt foglalkozó vállalkozás egyre inkább a kivitelezés mellett tette le a voksát. Mind magánszemélyek számára, mind ipari létesítmények kivitelezési munkái során lehetősége nyílt minőségi megoldások létrehozására.

  • Átlagban 30 fős létszámmal,
  • minden igényt kielégítő gépparkkal,
  • saját tulajdonú építőanyag kereskedésekkel,
  • több mint 10 éves szakipari partnerkapcsolatokkal

párosítva a generál magasépítési szakmai, és technológiai igényeket ki tudjuk elégíteni. Szeretjük a szakmai kihívásokat, az új műszaki megoldásokat, és a magas minőségi elvárásokat tűzünk ki magunk elé.

A Vasi Opus Kft. résztulajdonosa Horváth Róbert, 1986-tól építőipari kivitelezéssel foglalkozott. 1992-ben építőanyag kereskedelemmel és közúti árufuvarozással bővítette tevékenységét.

A Vasi Opus Kft. 1999-ben alakult Horváth Tüzép Kft. néven. Horváth Tüzép Kft. tevékenysége építőipari kivitelezés, de alapításkor elsősorban gépi vakolás, amit az akkori új technológia bevezetése tett lehetővé, a szakmai háttérrel. Egyéni vállalkozásként működött továbbra is az építőanyag kereskedelem, kiszolgálva innen a kivitelezéshez szükséges igényeket, a piaci feltételeknek megfelelően, és a versenyképes ár alakulása érdekében.

2002-ben a Horváth Tüzép Kft. elkezdett lakásépítésre orientálódni, bővítette szakmai stábját és eszközparkját. 2008.03.03-án nevet és székhelyet változtatott.

A cég új neve: Vasi Opus Kft.
Új székhelye: 9700 Szombathely, Söptei u. 75.

Az elmúlt évek során már számos társasház, családi ház és mezőgazdasági ipari létesítmény minőségi munkáját végezte el a cég, koordinálva az egyéb szakmák munkáját is, generál kivitelezéssel.

A Vasi Opus Kft., a Vas Megyei Kereskedelmi és Ipar kamara által akkreditált szakoktatást is végez.

A Vasi Opus Kft. Lovas utcai telephelye városrendezési tervekben kedvezőtlen besorolású, nem szerepel ipari területként való használatban. Ebből adódóan a telep fejlesztése, fejlődése infrastrukturális szempontból elmaradt.

Ez késztetett bennünket arra, hogy egy új, gazdasági-kereskedelmi besorolású, fejlődés alatt álló területre költözzünk. Szerettük volna a kor igényeinek megfelelő telephelyen fogadni ügyfeleinket.

Ezen elhatározásunk vezetett oda, hogy 2011-ben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt pályázaton indultunk. A sikeres pályázat révén, Szombathelyen, a Söptei úton egy Betonacél Megmunkáló Csarnok, valamint Irodaépület megvalósításához kaptunk hathatós támogatást az Új Széchenyi Terv forrásainak bevonásával.